Snacks

In ons assortiment hebben we een ruime keuze aan snacks voor uw vogel. Van een knabbelstick of gedroogd fruit tot een dennenappel gevuld met zaden. Wij hebben allerlei leuke en lekkere extra’s voor uw dier. Het aanbieden van snacks kan onder meer gebruikt worden om uw dier te trainen, te belonen, afleiding te bieden en om het dier simpelweg te verwennen. Ook kunt u knaaghoutjes of takjes van een fruitboom of wilgenboom aan bieden. Ze vinden het heerlijk om het takje te ontdoen van zijn schors.

U kunt uw vogel ook verwennen met wat groente of fruit. Een echte lekkernij en het is nog gezond ook. Ons advies is om twee tot drie keer per week groente of fruit aan te bieden. Teveel groente en fruit kan diaree veroorzaken. Groente of fruit dat niet binnen één dag wordt opgegeten moet u verwijderen, anders gaat het schimmelen.                                                        Voorbeelden van goede groentes voor vogels zijn: wortel (ook het groene deel), broccoli, spruitjes, andijvie, peterselie, komkommer, prei, witlof.

Fruit moet u altijd met mate geven, fruit bevat veel natuurlijke suikers.

Let op: avocado is giftig voor vogels. Chocolade, wit brood en cafeïne houdende producten kunt u ook beter niet geven, dit is slecht voor vogels.

U kunt sommige vogels (insecteneters) ook prima verwennen met dierlijk voedsel. Meelwormen, buffalowormen en pinkies (maden van de vleesvlieg) zijn voorbeelden van insecten die vaak gebruikt worden om in de behoefte naar dierlijke eiwitten te voldoen. Insecten verkopen wij levend, ingevroren of gedroogd.

Let wel op dat er niet teveel gesnoept wordt. Door het geringe formaat van veel vogels is een (op het oog) kleine lekkernij al snel te groot. Door het overmatig aanbieden van snacks en snoepjes zullen de dieren het 'normale' voer laten staan waardoor zij op den duur essentiële voedingsstoffen zullen missen, dit met alle gevaren van dien.