Nestkastjes en materiaal

Nestkastjes
Wanneer u één of meerdere koppels huisvest in een kooi of volière dient u er rekening mee te houden dat wanneer het broed seizoen begint er eventueel eitjes gelegd kunnen worden. In het geval van meerdere koppels is het van belang om voldoende broedgelegenheid aan te bieden. Wij hebben verschillende soorten nestkasten, zowel voor kleinere binnenkooien als voor ruime buitenvolières.

De meest gehouden tropische vogels nemen genoegen met een vrij simpel nestkastje en kleden deze verder zelf aan. Zij richten het kastje zelf naar wens in zodat het geschikt is voor het leggen en uitbroeden van eieren. Kromsnavels daarentegen stellen vaak wat hogere eisen aan hun nestkast, omdat zij zelf maar beperkt nesten bouwen. Vaak zijn de nestkasten voor kromsnavels dan ook voorzien van een holte op de bodem zodat de eieren netjes op hun plek blijven liggen en bebroed kunnen worden.

Nestmateriaal
Er worden niet alleen eisen gesteld aan het nestkastje maar ook de inhoud van het kastje telt mee. De ene vogel heeft het liefst zo min mogelijk in zijn nestkastje terwijl andere zelf een nestje willen bouwen van mos of katoendraadjes. Wij bieden verschillende soorten bouwmaterialen voor nesten, ook hiervoor kunt u bij ons terecht. 

< Terug naar kooien