Vogels

Vogels zijn van oudsher veel gehouden dieren. Van kip tot papegaai, veel verschillende soorten vogels komen we tegen in en rondom het huis. De keuze voor een bepaalde vogelsoort hangt samen met uw wensen en verwachtingen van het dier. Wilt u een vogeltje wat u uit de kooi kan halen en tam kan maken, of kijkt u liever naar de vogel? Hier zit namelijk veel verschil in. Wanneer u een vogel tam wenst te maken dan worden veelal kromsnavels gekozen. Dit zijn slimme, gezellige en leuke vogels die makkelijker tam te maken zijn dan bijvoorbeeld zangvogels. Wanneer de vogels niet tam hoeven te worden gaat het er om wat u zelf mooi vindt. Tropische vogels zijn vaak fraai gekleurd en sommige kunnen mooi zingen. Kies daarom bewust voor een bepaalde vogelsoort zodat ze aan uw verwachtingen voldoen.

Ook voor kinderen kunnen vogels leuke huisdieren zijn. Tamme vogels kunnen gezellig op hun schouder mee door het huis en kunnen zelfs getraind worden. Vogels kunnen zich erg hechten aan hun verzorger. Wij zijn van menig dat het omgaan met dieren, kinderen leert om een bepaald verantwoordelijkheidsgevoel te ontwikkelen. Ze moeten het dier dagelijks voer, water en aandacht geven en daarnaast regelmatig het hok schoonmaken. Wel is het van belang dat de ouders het dier ook leuk vinden, om hun kind(eren) goed te kunnen begeleiden in de verzorging.

Wanneer u overweegt om een vogel in huis te nemen adviseren wij u graag. Het is van belang uw woonsituatie en uw wensen in acht te nemen bij het maken van een keuze. U bent dan ook van harte welkom om eens vrijblijvend binnen te komen. Wij kunnen u goed laten zien wat u allemaal nodig heeft en uitleggen wat het inhoudt om een vogel te hebben.