Voeding

Wij hebben een zeer uitgebreid assortiment voeding voor vissen. Door de grote variatie in soorten aquariumvissen is er eveneens een grote variatie in soorten visvoeding. De soorten voeding zijn aangepast op de leefgewoonten, natuurlijke diƫten en behoeften van de vissoorten. Bodemvissen bijvoorbeeld zullen weinig baat hebben bij drijvend voer, voor hen is een snel zinkende korrel praktischer. Drijvend voer daarentegen, is goed te gebruiken bij vissen die in de bovenste waterlagen zwemmen. Deze vissen leven van nature vaak van voedsel wat ze van het wateroppervlak kunnen pakken. Algenetende vissen hebben weer een ander type voer nodig. Hiervoor hebben wij speciale algentabletten. Deze groene ronde pillen zinken direct en benaderen het natuurlijke dieet van deze vissen.
Een aantal vissoorten eten voornamelijk levend voer. Deze soorten accepteren vaak geen droogvoer, of komen bepaalde voedingstoffen tekort wanneer zij enkel droogvoer krijgen. Daarom moet er goed bedacht worden voor welke bewoners de voeding bedoeld is voordat u een potje visvoer aanschaft.

Veel aquarium eigenaren overvoeren de vissen in het aquarium. Dit brengt een aantal nadelen met zich mee. Allereerst zakt het niet opgegeten voer naar de bodem waar het vergaat, en dit kan een bron van ziekteverwekkers worden. Als een vis veel eet produceert deze ook meer ontlasting, wat kan leiden tot een hogere concentratie ammoniak en nitriet. Dit zijn giftige stoffen en kunnen dodelijk zijn voor vissen. Bovendien blijft bij spaarzaam voeren uw aquarium gewoon schoner!
Ons advies is om de vissen om de dag te voeren. Op deze manier krijgen uw vissen voldoende voeding, maar blijven uw waterwaardes ook stabiel.

Visvoer is grofweg in te delen in drie categorieĆ«n, droogvoerlevend voer en diepvriesvoer.

Ga naar droogvoer Ga naar levend voer Ga naar diepvriesvoer