Apotheek

Het kan gebeuren dat een vis iets gaat mankeren. Ziektes lijken soms uit het niets op te duiken, maar vaak hebben zij een achterliggende oorzaak zoals stress. De meeste aandoeningen kunnen gelukkig ook genezen worden. Als er één vis ziek wordt is het aan te raden om het hele aquarium te behandelen. De ziekte uit zich niet altijd op hetzelfde moment bij alle vissen. Dat ze er niet ziek uit zien hoeft dan niet te betekenen dat ze gezond zijn.

Mocht u het idee hebben dat de vissen zich anders gaan gedragen, of dat vissen zelfs overlijden zonder enige aanwijzing, dan is het verstandig om met een beetje water uit het aquarium naar de winkel te komen. Wij kunnen dit water dan testen op eventuele gifstoffen. Als deze testen laten zien dat het geen gifstofprobleem is, dan is het verstandig om medicijnen te gebruiken.

Wij hebben in ons assortiment verschillende medicijnen voor het aquarium. Denk hierbij bijvoorbeeld aan omnipur. Dit is een medicijn met een breed spectrum tegen veel voorkomende ziektes. Mochten we geen duidelijke diagnose kunnen stellen of gaat het om meer dan één ziekteverwekker dan kan dit uitkomst bieden.Uiteraard zijn er ook specifieke medicijnen tegen onder andere: schimmelinfecties, bacteriële infecties en parasieten zoals witte stip. Daarom is het verstandig om een van onze medewerkers aan te spreken over een eventueel probleem in uw aquarium. Samen kunnen wij dan het juiste medicijn erbij pakken zodat de ziekte gericht bestreden kan worden. Hierbij is het in sommige gevallen aan te raden om even een foto te maken van de zieke vissen, een beeld zegt nu eenmaal meer dan 1000 woorden en kan voor ons soms uitkomst bieden in het stellen van de juiste diagnose!

< Terug naar verzorging