Inrichting

De inrichting van een aquarium is een kwestie van persoonlijke smaak en is daarom niet voor iedereen gelijk. Zo kunt u het aquarium vrolijk aankleden met leuke beeldjes van tekenfilmfiguren, gezonken schepen en andere ornamenten. Ook kunt u ervoor kiezen om het aquarium zoveel mogelijk natuurgetrouw in te richten met veel beplanting, hout en stenen.
Een aantal zaken zijn van belang bij de inrichting. Bijvoorbeeld de bodembedekking. Bedenk alvorens een bodembedekking aan te schaffen welke vissen u in uw aquarium wenst te houden. Sommige vissoorten nemen enigszins de kleur over van de bodem bedekking en kleuren erg donker op donker grind, waardoor de kleur vervaagt. Bij andere soorten is het weer het tegenovergestelde. Sommige vissoorten zijn meer kleurvast, juist deze vissen komen wel weer goed uit op een donkere bodem. Spreek gerust één van onze medewerkers aan over dergelijke zaken, wij adviseren u graag!

Zorg ook voor een laag grind die diep genoeg is voor planten om in te kunnen groeien. Een veel voorkomende vergissing die mensen maken is het aanschaffen van te weinig grind. U kan beter iets teveel grind kopen en overhouden dan dat u te weinig koopt en tekort komt.

Wanneer u uw aquarium wilt beplanten raden wij aan om een voedingsbodem te plaatsen onder het grind. Deze voedingsbodem is een laag voeding die de planten helpt aan te slaan in de eerste 3 tot 4 maanden. Het zorgt voor een gezonde wortelontwikkeling en een snelle groei. Hierdoor groeien de planten weelderig en is uw aquarium binnen afzienbare tijd prachtig begroeid. Na deze eerste maanden is de meeste voeding verbruikt uit de voedingsbodem en moeten de planten regelmatig bijgevoerd worden met behulp van mestvloeistof of tabletten.

Ontbreekt u de tijd, gelegenheid of kennis om zelf uw aquarium in te richten dan bieden wij u ook de mogelijkheid om dit uit handen te geven. Al vele jaren zijn wij bedreven in het inrichten van aquaria en in samenspraak met u kunnen wij bij u thuis uw aquarium zo inrichten zoals u dat wenst. Heeft u vragen of wilt u graag meer informatie over aquariuminrichting? Kom voor inlichtingen even langs in de winkel!