Inrichting

De inrichting is voor een groot gedeelte eigen smaak, maar toch zijn er wat aandachtspunten waar u rekening mee moet houden tijdens het inrichten van een terrarium.

Allereerst moet u goed kijken naar de natuurlijke leefomgeving van het dier. Het dier zal zich het prettigst voelen in een terrarium waarbij zijn natuurlijke leefomgeving zo goed mogelijk wordt nagebootst. Daarnaast liggen de meeste reptielen graag onder een warmtelamp. Het is verstandig om het dier plekje aan te bieden onder een lamp. Dit kan in de vorm van een grote vlakke steen of een plat stuk hout.

Bij tropisch regenwoudterraria raden wij aan om echte planten te gebruiken. Planten houden namelijk vocht vast en houden op die manier de luchtvochtigheid stabiel in het terrarium. Zorg er echter wel voor dat er een droge plaats overblijft onder de lamp voor het dier en dat de planten niet te dicht op de lamp staan in verband met het verdrogen van de bladeren. Het is belangrijk dat de dieren goed kunnen drogen in zo'n vochtige omgeving.

Voor in droge terraria bestaan er kunstplanten. Wij verkopen diverse soorten kunstplanten. De verschillen zitten in het soort blad, kleur, lengte en materiaal. Deze planten kunnen goed gebruikt worden als decoratie en brengen groen in het terrarium, daar waar echte planten niet kunnen overleven. Pas echter op bij grotere plantetende diersoorten, deze willen een kunstplant nog wel eens slopen. In dit geval kan het gebeuren dat het dier stukjes binnen krijgt met alle risico's die daarbij komen.