Reptielen

Een bijzondere groep dieren uit ons assortiment zijn de terrariumdieren. De genegenheid die u kunt hebben voor een huisdier zult u in mindere mate terug krijgen bij deze dieren. U krijgt er echter iets anders voor terug, een stukje natuur van de andere kant van de wereld in uw huiskamer. Veel reptielen of amfibieƫn hebben een tot de verbeelding sprekend uiterlijk. Ook kennen sommige soorten bijzondere gedragingen die het dier interessant maken als huisdier.

In een terrarium is het de bedoeling dat het natuurlijke leefgebied van het dier zoveel mogelijk word nagemaakt. Het gevolg is dat iedere terrarium er anders uitziet. Er zijn diersoorten die in het tropisch regenwoud leven, maar ook daarin zijn verschillen. Sommige soorten leven in de toppen van de bomen terwijl andere soorten zich met name op de bodem ophouden. Beide soorten leven in hetzelfde stukje regenwoud, maar het terrarium zal anders zijn op het gebied van inrichting, verlichting, luchtvochtigheid en temperatuur.

Het is van belang te melden dat deze dieren veelal enkel levend voer als krekels en dergelijke eten, en in veel gevallen betrekkelijk oud kunnen worden.

Het is altijd mogelijk om vrijblijvend even langs te komen in de winkel. Wij helpen u graag verder met alle vragen die u heeft over deze dieren.