Voer- en drinkbakken

Er zijn verschillende voer- en drinkbakken verkrijgbaar voor konijnen en knaagdieren. Verschillende kleuren, grootte en materialen. Kijk voor een voerbakje altijd naar de grootte van het dier dat uit het bakje moet gaan eten. Een hamster heeft genoeg aan een klein bakje ter grootte van een eierschaal terwijl een cavia uiteraard een grotere bak mag.

Sommige konijnen hebben de eigenaardige gewoonte er met hun voerbak vandoor te gaan. Voor deze dieren zijn er betonnen voerbakken. Deze zijn zwaar en hebben een dikke rand waardoor het konijn de bak moeilijker kan optillen en meenemen.

Het aanbieden van water wordt over het algemeen in een flesje gedaan. Hoewel bakjes ook wel gebruikt worden hebben waterflesjes een aantal belangrijke voordelen. Flesjes blijven schoner doordat er geen bodembedekking of uitwerpselen in kunnen komen. Ook zijn er voor waterflessen hulsjes. Deze hulsjes voorkomen in de zomer dat er veel algen in het water komen en zorgen ervoor dat het water in de winter minder snel bevriest.