Halsbanden en lijnen

Wij adviseren altijd uw kat een halsbandje om te doen. Ook wanneer uw kat alleen maar binnen loopt, zodat in het geval van ontsnapping er goed te zien is dat het om een huiskat gaat en niet om een zwerfkat. Veel katten zijn tegenwoordig gechipt maar dat kunnen de mensen niet zien aan de buitenkant. Het is verstandig om een adreskokertje of penning aan de halsband te hangen, mocht uw kleine tijger op avontuur gaan. Er bestaan allerlei bandjes voor uw kat. Elk kattenhalsbandje heeft zijn zo gemaakt dat wanneer uw kat ergens vast komt te zitten, het bandje los schiet. Dit garandeert de veiligheid van uw kat. Katten die bijvoorbeeld in bomen klimmen en vast komen te zitten aan een tak, kunnen dan (weliswaar zonder bandje) veilig naar huis komen.

Niet ieder halsbandje heeft een belletje eraan. Voor de echte jagers onder de katten kan dit wel eens uitkomst bieden. Hun prooi hoort vaak het belletje waardoor deze een kans heeft om te ontsnappen. Belletjes zijn ook los te verkrijgen.

Ook bestaan er kattentuigjes. Deze worden vaak gebruikt om katten die nog nooit buiten zijn geweest te laten wennen aan alle geluiden, drukte en andere prikkels. De kat loopt zelf maar u heeft toch de touwtjes in handen.